Műanyag redőny

Hazánkban a legnépszerűbb redőnytípus az alapanyag tekintetében még mindig a műanyag redőny. Ennek az oka leginkább az árazásban keresendő, hiszen a könnyűfém típusokhoz viszonyítva olcsóbb megoldásoknak tekinthetők, noha fontos megjegyezni, hogy amennyiben egy jobb minőségű műanyag árnyékolót szeretnénk, akkor ez a különbözet már elég elhanyagolható ahhoz, hogy alaposan elgondolkodjunk a döntésen, felsorakoztatva egymás mellé a pro és kontra érveket.

Funkcionalitás
A műanyag redőnyök a tulajdonságok tekintetében a nagy elődöket követik, ezáltal tökéletesen megállják a helyüket, ha a napsugarak távol tartásáról, a fényzárásról, valamint a magánélet védelméről van szó, de képességük megcsorbulhat a hang- és hőszigetelés, a kényelmi funkciók vagy a vagyonvédelem tekintetében. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egyik tekintetben sem alapozhatunk rájuk, de léteznek ma már hatékonyabb megoldások.

Ezeket az árnyékolókat kiemelkedően erős és tartós műanyagból készítik – legalábbis a jobb minőségűeket –, ezáltal jól ellenállnak a hevesebb időjárási jelenségeknek, a nagy szélnek, az esőnek, a hónak, a hidegnek, a melegnek, de még az UV-sugárzásnak is. A műanyag redőnyök ma már nagyon sokféle színben pompázhatnak, kérhetők külső- és vakolható tokos szerkezettel, mindemellett pedig a redőnylécek elcsúszását meggátoló technológiával ellátott típusaik a motorizálásra szintén fel lettek készítve.