Alumínium redőny

Amennyiben a tartósság, az esztétika és a hatás tekintetében egyaránt magasabbra tennénk a mércét, akkor a műanyag típusok helyett érdemes lehet inkább egy alumínium redőnyt választani otthonunkra. Bár ránézésre ezek a megoldások szinte egyáltalán nem különböznek egymástól, a gyakorlatban azonban jelentős eltérésekkel találkozhatunk a teljesítmény tekintetében.

Alu vagy műanyag redőny?
Nem elhanyagolható, hogy az alumínium redőnyök drágábbak, mint műanyag társaik. Ezért cserébe azonban garantáltan nagyobb élettartam, az élénkebb színeknek hála látványosabb megjelenés, a redőnylécekben megtalálható töltőanyag miatt jobb hang- és hőszigetelés, a fémszerkezetből kifolyólag pedig extra vagyonvédelem is tartozik az árnyékolókhoz. A fényzárás tekintetében azonban ugyanolyan hatékonyak, mint műanyag társaik, de magánéletünk megóvásában sem vallanak kudarcot.

Fókuszban a minőség
Az alumínium redőnyök kapcsán nagyon fontos kiemelni, hogy sokkal ellenállóbbak – az erősebb ütéseket, akár a kisebb jégverést is gond nélkül kibírják, miközben sem a szél, sem az eső, sem az UV-sugárzás nem tud kárt tenni bennük –, miközben könnyebben motorizálhatók, mint műanyag társaik. Masszívabb szerkezetük ugyanis jobban elviseli a redőnymotor mozgatását, és mindegyik fémpalástos megoldás rendelkezik oldalsó záró elemekkel, melyek meggátolják a lécek elcsúszását, ami az elektromos kialakítás alapvető követelménye.